Nezařazené

DRAČÍ HORY

Afrika je poslední dobou velmi oblíbený turistický cíl. Tento třetí největší kontinent nabízí krásnou přírodu, divoká zvířata a originální tradice. Velkou část tohoto kontinentu tvoří pouště, jako je Sahara a Kalahari, ale i krásné hory a pohoří.
vodopád dračí hory.jpg

Dračí hory bohužel nejsou tak hojně navštěvované jako ostatní africké parky, v tomto parku nenajdete velká zvířata jako slony nebo zebry, ale najdete zde nádhernou přírodu. Dračí hory lemují hranici mezi Lesothem a JAR. Jsou ideálním místem pro turisty, kteří chtějí strávit pár dní klidu v překrásné přírodě a užít si výhled na krásná panoramata.
dračí hory.jpg

Dračí hory jsou staré asi 150 až 200 milionů let a jsou zformovány převážně sopečnou činností. Voda a vítr pak dotvořili hory do podoby, v jaké se nacházejí dnes. Různé části hor byly pojmenovány místními domorodými obyvateli. Dračí hory například nabízí pohled na Tugelu, druhý nejvyšší vodopád na světě. Cesta k němu je poměrně snadná, jen na konci cesty jsou velké balvany. Pár tipů na zajímavá místa, která ještě můžete v Dračích horách navštívit, si můžete přečíst zde .

Nejpříznivější počasí na túry je na jaře a na podzim. V létě totiž velmi často prší a v zimě mohou nepřipraveného turistu zaskočit sněhové srážky a také nízké teploty. Oblast The Natal Drakensberg (Dračí hory) je zapsána v seznamu světového dědictví UNESCO a najdete zde vybavené kempy i hotely. Nejnavštěvovanější místa hor jsou vrcholky s krásnými názvy, jako Giant´s Castle, Champagne Castle a jiné. Známý je i vrcholek Amphitheatre který svým vzhledem připomíná amfiteátr.

Celé pohoří je unikátní, protože náhorní plošina, která dosahuje až 3600 metrů, padá ostře dolů do nížiny. Tím pádem jde o poměrně velký výškový rozdíl. Skvělým výchozím bodem pro výlety je Monk´s Cowl. Velkým lákadlem je kaňon řeky Blyde, který se také přirovnává k americkému Grand Canyonu. Symbolem tohoto kaňonu jsou tzv. Tři rondavely, což jsou kuželovité pískovcové formace, které svým vzhledem připomínají tradiční obydlí domorodců.