Nezařazené

Jízda bez námahy

Projet se občas v přírodě nebo na horách je určitě zdraví, ale i duši prospěšná činnost. Co ale dělat, když vám už nohy neslouží tolik jako dříve, či se vám nechce pracně šlapat do strmých kopců? Řešení je poměrně jednoduché, stačí si pořídit moderní odnož klasické bicyklu – elektrokolo. Tento druh dopravního prostředku je populární zejména na západ od našich hranic, ale své místo na slunci si pomalu ale jistě buduje i v našich zeměpisných šířkách. Když mu dáte šanci, uvidíte, že zklamaní nebudete.
jízda na kole po silnici

Jako klasika

Na rozdíl od tradiční motorky se jedná o dopravní prostředek, který nijak neznečišťuje planetu. Nevychází z něj totiž žádné zplodiny. Jak už je z názvu asi dobře patrné, je elektrokolo poháněno speciálním motorem, respektive bakterií. Ta má skutečně dlouho výdrž a bez nabíjení vydrží dlouhé hodiny jízdy. Pokud se tedy nerozhodnete vydat až někam za polární kruh, neměli byste mít problém s dojezdem. Nabíjen samo o sobě probíhá standardně a je velice jednoduché. Prostě se zastrčí kabel do baterky, podobně jako v případě nabíjení mobilních telefonů, tabletů a jiných elektrospotřebičů.
jízdní kola s košíky
Samotná jízda je plynulá a většinou bezproblémová. Navíc na rozdíl od motorky můžete s elektrokolem prakticky kamkoliv. Nejedná se totiž o motorové vozidlo, ale je bráno jako standardní bicykl, takže s ním dokážete dostat i do místo, kam byste se jinak s benzínovým nebo naftovým dopravním prostředkem neměli šanci podívat. Je pravdou, že cena samotná není kdovíjak příznivá. Pár desítek tisíc budete muset za elektrokolo dát, ale když si to porovnáte s vysoce kvalitními odpruženými bicykly, které stojí zhruba stejně nebo dokonce s motorkami, co jsou obvykle o dost dražší, není cena zas až tak extrémní. Pokud chcete jezdit po přírodě bez nutnosti šlapat do pedálů, není lepší možnost, než je tato. Mnoho alternativ totiž není.