Internet

Neviditelný kontakt

Internet, věc, která změnila a stále mění chápání dnešního světa. Věc, která naše lidstvo stále posouvá kupředu a zrychluje. Usnadňuje naše životy a dává nám více možností, a to především možnost věnovat se tomu čemu mi zrovna chceme. Internetová síť se všemi svými webovými stránkami a prohlížeči nás vede kupředu vstříc zářné budoucnosti, kterou mnozí z nás nedovedou ani představit. Ale je tomu skutečně tak?
pavučina spojení
Za pomoci internetu můžeme sdílet videa, fotky a všechny naše zážitky během okamžiku. Lze díky němu velice jednoduše kontaktovat osobu na druhé světové polokouli, a to v reálném čase bez sebemenších problému. To jsou všechno skvělé možnosti, které jsme si rychle oblíbili. Ale kvůli tomu všemu se od svých blízkých čím dál tím více vzdalujeme. V době, kdy bylo možné kontaktovat osobu pouze dopisem, jste neměli jinou možnost než ji osobně navštívit, když jste chtěli vidět její tvář nebo slyšet hlas. Dnes díky různým internetovým přenosům, tuto možnost máme i na tisíce kilometrů daleko a v tom je právě ten háček.
S vědomím, že máme možnost osobu, kdykoli kontaktovat, postupně zpřetrháváme všechny naše mezilidské vazby, postupem času se naše jedno týdenní návštěvy změní na měsíční a později na roční. Lidský kontakt, především ten rodinný, je velice důležitý aspekt našich životů.
lidé před fotkami lidí
A pokud si v této oblasti budeme hledat a vytvářet stále větší zkratky nemusí to dopadnout s našimi osudy vůbec zářivě, právě naopak muže vše vést až k samotnému zániku společnosti jakou ji známe dnes. Lidé budou uzavřeni ve svých osobních prostorech a veškerou komunikaci budou provádět za pomocí internetového spojení. Vždyť i mnohé kontroly u doktora j možné provést prostřednictvím videoschůzky. Postupem času může vše zajít mnohem dál, a tak je důležité se zamyslet kde by měli být hranice omezování osobní lidské komunikace na tu elektronickou.