Internet

Hotel vs. hostel: co je pro vás to pravé?

Pokud se chystáte někam na výlet, dovolenou nebo prodloužený víkend, jistě budete po vybrání té pravé lokality uvažovat o možnostech ubytování.
V dnešní době je doslova obrovský výběr a nepřeberné množství možností ubytování, až někdy můžeme mít pocit, že nevíme, co pro nás bude to pravé – co vybrat.
Nabízíme menší srovnání hotelů a hostelů v obecné rovině, pro ty z vás, kteří neví, jaký je mezi nimi rozdíl a co můžete od jednoho nebo druhého ubytovacího zařízení vlastně čekat.

hotelový pokoj

Hotely bývají zpravidla označeny známým počtem hvězdiček. Tento počet v podstatě udává jejich kvalitu a množství služeb, které poskytují. Nebudeme zabíhat do detailů, důležité je vědět, že v hotelích je typická forma ubytování v samostatných pokojích. Většina hotelových pokojů má i vlastní sociální zařízení. V hotelu naleznete recepci a pokud nemá externí spolupráci s některou restaurací poblíž, do které vás může odkázat, nabízí možnost stravování ve své vlastní restauraci přímo v budově. Záleží potom na vás, zda zvolíte variantu ubytování se snídaní, polopenzi nebo plnou penzi. Mnoho hotelů pak nabízí i stylový wellness a možnosti sportovního vyžití v jejich areálu.
Hostely, například hostel Akat, jsou určené pro ty z nás, kteří plánují na dovolené nerozhazovat tolik peněz za ubytování, protože tolik nelpí na soukromí nebo přepychu a raději investují cestovní kapesné do jiných záležitostí.
zděná ulice

A to i za cenu toho, že se budou muset o pokoj s někým dělit nebo že zázemí nebude tak luxusní jako v hotelu. Hostely jsou tedy skromnější formy ubytování, kde ve většině případů naleznete pouze sdílené ložnice – některé se oddělují podle pohlaví, jiné mohou být smíšené. Kromě sdílených prostor pro spánek a relaxaci sdílíte se svými spolubydlícími i sociální zařízení. Mnoho hostelů dnes vynahrazuje tyto podmínky svým zákazníkům bohatými snídaněmi, různými studentskými akcemi nebo jinými formami zábavy, které jsou určeny ke sdružování hostů a seznamování se příjemnou formou. Kouzlo hostelu můžete objevit po rezervaci pokoje zde .