Služby

Los Angeles – pozvánka do města andělů

Po přistání v Los Angeles se ocitnete na jednom z deseti nejvyužívanějších letišť na světě. Dobrá organizace a informovanost je tedy základem toho, aby vše fungovalo, jak má. Pokud jste měli štěstí a dost času na přípravu cesty, pak jste letenky do los angeles pořídili za příznivou cenu a ušetřený kapitál můžete použít na pobyt v Los Angeles.

LA

Hollywood

Město andělů, jak se Los Angeles přezdívá má každému návštěvníkovi co nabídnout. Nejznámější čtvrtí města je Hollywood, nacházející se na kopci Hollywood Hills. Zde sídlí největší filmová studia na světě. Studia jsou otevřená pro své fanoušky a lze je pohodlně navštívit prostřednictvím organizovaných projížděk s tematickým výkladem. Stejně tak je možné si udělat zajímavou vyjížďku po domech hvězd a po dějištích z filmových scén.

Chodník slávy

Nejslavnější chodník světa vede podél Hollywood Boulevardu a Vine Street. Můžete si tak prohlédnout chodník, kde slavné hvězdy zanechaly svou stopu. Slavnostního odhalování se mohou zúčastnit všichni, kdo přijdou, a je to zdarma. Hned o pár kilometrů dál najdete Rodeo Drive. Komu je název povědomí a neví, kde ho slyšel, tak s velkou pravděpodobností několikrát viděl film Pretty Woman a je to právě tam, kde rozverná Julia Roberts klofla Richarda Gera.

LA1

Slavná Venice Beach

Kalifornie je také místem, kde si lidé chtějí užít moře. K tomu je právě západní předměstí města, které dostalo jméno podle italských Benátek. Podél pláže je dlouhá promenáda pro chodce, cyklisty, bruslaře a je to také oblíbené místo pro americké filmaře.

Muzeum v Los Angeles

Nikde jinde na světě nenajdete vystavený funkční raketoplán Endeavour. Tento zvládl mezi léty 1992 až 2011 celkem 25 misí a ve vesmíru pobýval 220 dnů.

Kultura

Město nabízí mnoho kulturního vyžití. Velice oblíbené jsou festivaly všeho druhu. Nejpopulárnější je samozřejmě předávání Oskarů a mnoho akcí, které ceremoniál doprovází.