Služby

Web narychlo

Ono jde také o to, určit přesné hranice času, tedy v kolik začíná večer a kdy končí. Ale to není tématem článku. Dokonalý web se totiž staví dlouho, za jeden večer a třeba i noc by to nešlo.

Udělat kvalitní web, zdůrazňuji kvalitní, tedy i vizuálně sice za večer jistým způsobem udělat jde, ale tento nebude nikdy přesně dle vašich představ. Dělat se šablonami je totiž poměrně snadné, ale nebude to nikdy dle vašich představ. Proč? Protože šablony jsou určeny a dány. Pokud tedy chcete červenou vpravo a modrou vlevo, a taková šablona není, máte prostě smůlu. Při šablonách prostě musíte slevit z vašich požadavků.

psaní webu

Tvorba webových stránek Ostrava s šablonami nepracuje. Taková práce se zde nedělá. Zde se dělá poctivě, kousek po kousku se skládá jako skládačka pěkně „ručně“, tak aby byl případný zákazník spokojen.

Což předpokládá expertní znalosti HTML a dále pak například CSS. Že nevíte oč jde. Nevadí, rád vysvětlím. HTML je zkratka z anglického HyperText Markup Language, což je vlastně soubor několika různých „pokynů“ jak má web vypadat. Pokynů a příkazů, například href a tak podobně.

CSS pak znamená externí stylopis, tedy něco, co umožní rychlejší psaní webu. Například není třeba nadpisy řešit jednotlivě. Při znalostech CSS to lze udělat najednou. Ještě dlužím, co je to za zkratku, tak tedy opět z anglických slov Cascading Style Sheets. U nás se většinou používá výraz kaskádový styl.

notebook

Nuže, trošku jsme se podívali na odborné termíny a nyní zpět k práci těch, kteří zákazníkům web staví, nebo píší. Tito lidé musí samozřejmě naprosto perfektně ovládat všechny styly zápisu a oni je také ovládají. Jinak by si nevydělali ani na slanou vodu.

Ovšem o tom, že to umí se můžete přesvědčit sami, pokud si u nich necháte web udělat. Uvidíte, že neprohloupíte. Jen si klikněte na odkaz a zkontaktujte se. Pak už to půjde samo.