Politika

Nepodceňte kvalitní sportovní výbavu

Sportování je skvělá věc. Nejenže se odreagujete od každodenní rutiny, ale také posílíte svojí imunitu, plíce, srdce a celkově celé tělo. Výsledkem tvrdé dřiny bude skvělé a zdravé tělo. Ať už děláte jakýkoliv sport, neměli byste podceňovat sportovní oblečení a výbavu. Mnoho lidí totiž nepoužívá výbavu určenou pro daný sport a mohou si tak nezáměrně škodit.

sluneční brýle

Jestliže se nevěnujete zrovna plavání, tak základem všeho jsou dobré sportovní boty. Boty vyberete podle druhu sportu, který děláte. Boty by měli perfektně padnout vaší noze a rozhodně na nich nešetřete. Na sebe si pak pořiďte funkční prádlo, které odvádí vlhkost od pokožky a vy zůstanete v suchu a teple za každého počasí. Začněte u výběru spodního funkčního prádla. Ideální je bezešvé, protože nikde netlačí a pod upnutými legínami nebudou dělat neplechu. Do letního počasí a pro sálové aktivity vám postačí funkční triko nebo tílko a kraťasy nebo legíny. Pokud sportujete při teplotách jarního a podzimního počasí, sáhněte po dlouhých legínách a slabé funkční mikině. Na místě může být také nákrčník nebo čelenka. I v zimě si můžete zasportovat. Vybavte se termoprádlem, zateplenými legínami a bundou. Hodit se vám bude i čepice a rukavice.

cyklistika

Pokud se věnujete venkovnímu sportu, tak celoročně využijete sportovní sluneční brýle. Brýle vás chrání před nežádoucím UV zářením, prachem, létajícím hmyzem a jinými nečistotami. Speciální sportovní brýle jsou vybaveny zorníky (sklem), které budou v případě rozbití chránit oči před zraněním. Zorníky se většinou vyrábí z polykarbonátu a v případě většího nárazu se rozbijí na neostrou krupičku. Většina kvalitních brýlí také poskytují ochranu proti UV záření i více jak 98 %. Díky slunečním brýlím budete v nestandardních podmínkách lépe vidět a některé dražší brýle se vám budou podle aktuálních světelných podmínek sami zabarvovat.