Nákupy

K čemu je vám tažné zařízení, když nemáte přívěs

Tažné zařízení bývalo za socialismu jistým přežitkem, protože kdo jím disponoval, měl obvykle k dispozici i příslušenství, které za auto připojoval. V té době neexistovaly žádné půjčovny přívěsů, karavanů, vozíků či nosičů kol, a kdokoli si nechal kouli za autem instalovat, musel již předem mít jasno o jejím využívání. Někteří nadšenci si dokonce vozíky vyráběli sami, svařovali je zámečníci meloucháři, a když výrobek splňoval technické a bezpečnostní parametry, nebyl s tím na STK problém.

přívěsný vozík

Dnes nic takového vůbec nemusíte řešit. Kouli za autem využijete i tehdy, nemáte-li ani vozík, ani karavan. Obojí lze pronajmout, a to docela výhodně, na libovolně dlouhou dobu. Kupříkladu vozík za auto vám půjčí v prodejnách hobby, což se může hodit při rekonstrukci koupelny, stavění zídky nebo plotu, výstavbě pergoly či zateplení podkroví. Materiál z hobby marketu si přivezete sami, máte vše pod kontrolou a hlavně si nakoupíte, kdy potřebujete, a nemusíte být k mání v době, kdy vám zboží rozváží přepravní společnosti.

vozík za tažné zařízení

Tažné zařízení pro přepravu lodí – nákupy nábytku, spotřebičů a stavebního či zahradnického materiálu patří k nejčastějším důvodům využití tažného zařízení na auto Rover amsa.cz, stejně tak i převážení věcí na chalupu, ale existuje i další možnost, jak převážet náklad, a sice jízda s vlastními plavidly na vodácké výpravy. Vodáctví má u nás dlouholetou tradici, a ačkoli je tu k dispozici síť půjčoven vodáckého vybavení, přece jen je rozdíl plavit se na vlastní lodi, a hlavně vyrazit kdykoli a kamkoli, bez omezení. Převážení lodí využijí zejména vodácké party, které splouvají řeky pravidelně každý rok, a pokaždé směřují jinam. Výhodou vlastního vozíku a převozu lodí je i možnost pružně měnit program přímo v průběhu dovolené, např. pokud je někde příliš velké sucho, nebo naopak dojde k přívalovým srážkám a program plavby je nutné výrazně korigovat či zcela pozměnit.