Nákupy

Příznaky zvětšené prostaty

Nedílnou součástí mužského reprodukčního ústrojí je žláza a tou je prostata. Muže ve středním věku začne trápit zvětšená prostata nebo erektilní dysfunkce. Tyto potíže jim dávají najevo, že už nejsou nejmladší. Jsou mezi námi i zodpovědní jedinci, kteří jakmile se u nich objeví http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-kulturni-servis/516304/krystof-hadek-se-objevi-v-hlavni-roli-miniserie-vzteklina.html časté močení, objednají se ke svému urologovi. Je naprosto zbytečné, abyste tyto problémy ignorovali. Léčba je úplně bezbolestná a v mnoha případech bývá i relativně rychlá. Zvětšená prostata příznaky Erectmax.cz bývají ve většině případech nezhoubné. To znamená, že se nejedná o onemocnění, které by bylo rakovinotvorné. Neznamená to ale, že pokud potíže necháte přetrvávat, nemohou za nějaký čas nastat. Důležité je tedy situaci hlídat, nepodceňovat a co nejdříve ji začít léčit.

Zvětšená prostata

Jak můžete poznat, že Vás trápí zvětšená prostata?

Máte častý pocit na močení? I když jste v noci močit nemuseli, teď máte pocit nucení jít toaletu. Máte problémy s močením, chvíli trvá, než vůbec močit začnete, máte slabý proud a nejste schopni měchýř zcela vyprázdnit. Tato porucha se může projevit častějšími infekcemi močového ústrojí nebo dokonce krví v moči. Doprovázeno může být i pálením nebo močovou inkontinencí.

Poruchy prostaty

Dbejte proto na prevenci a nechte se ve vyšším věku vyšetřit urologem. Pokud budete dbát na prevenci a naučíte se k lékaři chodit i ve chvíli, kdy se Vám nic neděje, mohou se odhalit potencionální potíže ve vyšším věku. Jako prevenci můžete brát alternativu léků a tím jsou bylinky. Je to volně prodejný doplněk stravy na prostatu. Pokud Vás trápí potíže s prostatou, neměli byste se nikdy pouštět do něčeho, aniž byste předtím navštívili lékaře. Ten si poslechne Vaše potíže, provede fyzickou prohlídku prostaty pohmatem, která nebolí a díky tomu zjistí, zda má normální velikost, tvar a nejsou patrné nějaké změny. Součástí prohlídky může být také odběr krve, který dokáže zachytit hrozící rakovinu prostaty. Popřípadě ještě ultrazvuk, který umožní jasně vidět, jak prostata vypadá.