Nezařazené

Jak v dnešní době jít přírodní cestou za krásou

V dnešní uspěchané době se každý snaží ušetřit svůj čas. Lidé ale stále dbají na svůj vzhled, a snaží se vypadat za každou cenu dobře. Každý hledá ty nejlepší produkty na vlasy, nehty, nebo třeba pleť. Výrobci se snaží tuto poptávku uspokojit, ale každý by se měl sám zamyslet nad tím co je pro nás doopravdy dobré. Jestli to je předražený krém, maska, peeling, které obsahují spoustu chemie, a kde se výrobce snaží mít na Vás největší zisk nebo na druhou stranu použít přírodní produkty, které nám dává Země sama a zdarma.

pletený cop

Na tyto přírodní produkty se podíváme, rozepíšeme širokou škálu možností, jak udělat sama sebe krásnější, tím pádem vlastně i šťastnější. Bude to stát jen zlomek toho, co jsme již utratili v hledání jinde, a ještě se přitom najíme.

 

·         Nehty

Pro toho, kdo trpí lámavostí nehtů, či se mu zdá růst nehtu pomalý. Pro něho je velmi důležitý vitamín A, který si lehce doplníte rybami, špenátem, nebo vaječným žloutkem.

 upravené ruce

·         Vlasy

Máte problém s vypadáváním vlasů, nebo pomalým růstem? Zkuste si dát občas makrelu, vejce, banány, avokádo, nebo třeba i mrkev. Všechny tyto potraviny totiž obsahují důležitý vitamín B6, který by Vás měl tohoto problému už konečně odpoutat.

 

·         Pleť

Problémová pleť, která je plná černých teček, poznáváte se? Na prevenci proti černým tečkám slouží jako u nehtů také vitamín A, ale když už černé tečky máte, začněte vyhledávat vitamín E, který je obsažen například ve slunečnicových semínek, mandlích, či vlašských ořechů. Tento vitamín Vám nejen zmenší vrásky, ale také zesvětlí už existující černé tečky.

 zavřené oko

·         Řasy

Toužíte po krásných, dlouhých, hustých řasách? Pak se k nim projezte. Nezbytné jsou pro řasy všechny semínka, které jsou bohaté na vitamíny (hlavně A, D, a E), které řasy potřebují. Také vaření na oleji už bude jen potěšení, slunečnicový nebo olivový olej totiž obsahuje nenasycené tuky, který v sobě obsahují určitý druh proteinu, ze kterého se skládají z větší části řasy.

 

Co myslíte, zkusíte to nejdříve přírodní cestou, a projíte se ke své kráse?