Nezařazené

Kde se ubytovat

Ač vám to nemusí tak připadat a nejste na to ani z našich poměrů zvyklí, tak dostatek pohodlí a přitom dobrou cenu vám může poskytnout a zajistit v zahraničí kemp. Úroveň se sice liší státá od státu a kemp od kempu, ale na západě se již na velice slušnou úroveň a vybavenost můžete spolehnout.
pěší turistika
Ubytování v kempu má mnoho výhod. Cestujete-li s dětmi, tak zde obvykle najdou nějaké kamarády, vyhrají si na hřišti a nezřídka bývá k dispozici také nějaký organizovaný program a hry. Mnoho kempů má krásný bazén nebo dokonce vířivku, případně také saunu. Jsou zde restaurace a bary, možnost nákupu v obchůdku, nemusíte ráno nikam daleko pro čerstvé bagety. Umývárny a toalety jsou obvykle také na vyšší úrovni, vše čisté, k dispozici toaletní papír, mýdlo, vysoušeč vlasů.
Co se střechy nad hlavou týče, je zde většinou několik typů ubytování a každý si může vybrat podle svých nároků. Něco je lepší si zarezervovat s dostatečným předstihem, protože ty lepší typy mohou být již obsazené.

  • Stan

Největší klasika, co se kempů týče. Můžete si přivézt vlastní od pidi po obr velikost nebo využít ty, které nabízí kemp. Zvláště v přímořských oblastech jsou k dispozici větší, vybavené stany pro celou rodinu. Zažijete romantiku, ale zase slyšíte vše, co se kolem vás venku šustne.

  • Karavan

Kdo má rád svobodné cestování, pořídí si vlastní a zaparkuje si libovolně dlouho tam, kde se mu zachce.  Vezete si vše potřebné s sebou a jste nezávislí. Velmi oblíbené u starších párů.
karavan u vody

  • Mobilní dům

Luxus v rámci kempu. Nemusíte na společné toalety a umývárny, máte vše vlastní a při špatném počasí si užijete příjemné vybavení a dostatek prostoru. Vejde se sem pohodlně celá rodina a máte i oddělené ložnice.

  • Chatka

Další kempová klasika. Záleží na velikosti. Může být poměrně velká nebo sloužit opravdu jen k přespání na dvou palandách.