Dům a zahrada

Hezké bydlení

Hezké bydlení

Pokud plánujete v nejbližší době řešit přestavbu vašeho domu či bytu, pak jistě oceníte, když vám s finální podobou pomůže bytový architekt https://bydesign.cz/. V čem vám může být nápomocen? V případě rozsáhlejší rekonstrukce je dobré, pokud získáte další odborný pohled. Ideální je seznámit architekta s vašimi představami o novém bydlení, s vaším životním stylem, s počty osob, které budou nový prostor obývat a také by neměly chybět informace o vašich finančních možnostech. Zkušený architekt dokáže připravit velmi nápadité a funkční návrhy, které vám vytvoří opravdu pěkné bydlení.

byt

Co všechno bytový architekt řeší

Pokud plánujete výstavbu nového domu, pak seznamte architekta už s projekty. Pokud chystáte rekonstrukci starého domu nebo bytu, pak by bytový architekt měl prostor vždy vidět na vlastní oči. Řekněte mu svou představu o stavebních úpravách, změnách dispozic či vybourávání zdí. Na základě těchto informací vám poté bytový architekt vypracuje návrhy, buď dle vašich přestav, nebo s jeho vlastními úpravami. Obvykle dostanete k posouzení návrhy zpracované v 3D vizualizaci. Součástí by měla být samozřejmě i kompletní dokumentace pro realizaci, kde najdete rozkreslené stavební úpravy, seznamy nábytku a dalších doplňků včetně barevných schémat.

vykres

Pokud v konceptu jsou i nějaké atypické stavební úpravy, pak bude potřeba se obrátit na statika a případně bude nutné získat povolení na stavebním úřadě. Jestliže dojde k odsouhlasení návrhů z vaší strany, pak už nic nebrání v tom, abyste se pustili do samotné realizace díla. Můžete již nyní pracovat sami a koordinovat práce se stavebními firmami. Ideální ale je, pokud si necháte i tyto práce zařídit od architekta, který na ně bude po celou dobu dohlížet. Koordinace prací, komunikace s dodavateli a hlídání termínů dodávek pak bude v jeho kompetenci. Určitě si tím ušetříte čas i starosti, zvláště pokud nemáte v tomto oboru velké zkušenosti.