Služby

Je nutné pravidelné odborné čištění vířivky?

Klasický bazén se v dnešní době stal normou prakticky na každé dostatečně velké zahradě. A není divu, koneckonců je to jeden z nejlepších způsobů, jak překonat horké léto. Avšak čím dál častěji se zde nenachází jenom on. V poslední době se rozmáhají i vířivky. O co se jedná?

V podstatě jde o menší bazén, velký a hluboký tak, aby si tam dospělý člověk mohl pohodlně sednout. Hlavní rozdíl však spočívá v tom, že zde jsou po celém vnitřním obvodu i na dně drobné trysky, které neustále víří vodu.

rodina ve vířivce

Není pochyb o tom, že posezení v takovéto vaně je rozhodně velmi příjemné. To je koneckonců i důvod její stále stoupající obliby. Avšak ona, stejně jako klasický bazén, potřebuje určitou údržbu, aby nám dlouho a dobře sloužila.

Zde je však nutné poznamenat, že čištění vířivky není ani zdaleka tak jednoduché, jako u klasického bazénu. Největším nebezpečím je zde totiž ucpání trysek, ať už vodním kamenem, řasami a sinicemi, či napadanými nečistotami. Je tedy dobré právě tyto trysky jednou za čas skutečně vyčistit.

Problém však je v tom, že zdaleka ne každý má nástroje a zkušenosti potřebné k tomu, aby tento úkol dokázal provést bez poškození celého systému. Proto se, zvláště u nezkušených majitelů, doporučuje, aby tento úkon prováděli specializovaní pracovníci.

klasická vířivka vyššího typu

Samozřejmě, že si za své služby nechají zaplatit, avšak budete mít jistotu, že je vše skutečně v pořádku. Navíc vás mohou v průběhu několika návštěv naučit, jak se čištění provádí. Potřebné nástroje pak lze poměrně jednoduše sehnat buď ve specializovaných obchodech, nebo na internetu. A až budete vědět, co a jak, budete moci údržbu provádět sami.

I když se to však může zdát zbytečné, rozhodně se nedoporučuje tyto úkony zanedbávat. Mohlo by totiž dojít až k neopravitelnému poškození vířivky, a to by byla škoda. Věřte, že za opravu, případně za pořízení nové, byste dali rozhodně mnohem větší částku. Je tedy jasné, že to se nevyplatí.