Služby

Potřebujete trvalý pobyt?


Trvalý pobyt je místo, kde se zpravidla občan zdržuje. Musí ho mít každý občan, a často je to místo, kde má dotyčný člověk práci nebo kde reálně bydlí. Bohužel s trvalým pobytem je hodně problémů. Když žijete v pronajatém bytě, spousta majitelů bytů odmítá zřízení trvalého pobytu u sebe doma, protože pokud má nájemník nějaké potíže se zákonem nebo třeba exekuce, bude kvůli tomu mít problém i majitel nemovitosti, kde má dotyčná osoba nahlášený trvalý pobyt. Problém je to nejen pro majitele nemovitosti, ale i pro samotného nájemníka – někde každý musí trvalý pobyt mít, a pokud ho nemáte, musíte mít zřízenou alespoň kontaktní adresu, kam vám může chodit pošta.

budovy byty

Proč je pošta důležitá?
V dnešní době se spousta rozhodnutí a záznamů úředních jednání rozesílá elektronicky, ale jen málo občanů má reálně zřízenou elektronickou poštu. Potřebujete internet a také přihlašovací údaje. Mnoho lidí od jejího zřízení odrazuje fakt, že jde o placenou službu. Proto i dnes mnoho úředních psaní rozesílá Česká pošta, ale aby vám mohlo být psaní doručeno, musíte mít někde trvalý pobyt, kontaktní adresu a také schránku. Pokud nic z toho nemáte, vystavujete se riziku například zmeškání lhůty, která je většinou nevratná. Vaší povinností je mít trvalý pobyt a přístupnou schránku, doručování úředních písemností se nelze vyhýbat.

propiska a formulář

Jak získal trvalý pobyt?
Často se stává, že až nastane nějaký problém, majitel nemovitosti se dozví, že se někdo přihlásil do jeho nemovitosti k trvalému pobytu. Zde je třeba připomenout, že trvalý pobyt je možné zřídit jen do nemovitosti určené k bydlení – tedy do domu nebo bytu, a to po předchozím souhlasu majitele nemovitosti. Nikdo by pobyt neměl zřídit bez souhlasu majitele, ale i to se stává. Pokud potřebujete zřídit trvalý pobyt v Praze, můžete se obrátit na nás. Nabízíme virtuální trvalý pobyt na prestižních adresách.