Dům a zahrada

Rozzařte svět úsměvem

Ne vždy je nám do smíchu, ale když se cítíme dobře a jsme šťastní, pak záříme a v životě se nám lépe daří. Možná nám známe americké „keep smile and be happy“ není jen prázdnou frází.
Pár rad a tipů jak zůstávat, co nejvíce usměvaví a šťastní vás jistě napadne. Přesto pojďme se spolu podívat na rozmanité nápady a rady, jak si pocit štěstí vybudovat a udržet. Některé méně známé tipy vás i překvapí.
usměvavý plyšák

1. Začněte hned ráno

V posteli se pořádně protáhněte, jak to dělávají kočky a teprve pak vstávejte.Tělo je pak lépe připravené na ranní shon.
Otevřete ráno okno dokořán a pár minut se zhluboka nadechujte a dobře i vydechujte.Nejenom, že tak proberete mozek, ale vytvoříte si i pozitivní energii. Navíc máte pár tichých chvil jen pro sebe.
Vyčleňte si čas na ranní sprchu.Ať už ráno cvičíte nebo se jen ztěžka vykulíte z postele, sprcha vám uleví. Pocit tekoucí vody z vás smývá starosti, případně špatné sny a odplavuje je sebou pryč z vašeho života.
Snídejte citrusy, pokud možno čerstvé plody.Nejenom, že obsahují vitamín C, který podpoří vaši imunitu a pomůže vám lépe zvládat stres, ale vůně čerstvých plodů zvyšuje produkci serotoninu v mozku. Cítíte se pak šťastnější.
Oblékněte se jen tak, abyste se cítili dobře.Pokud na sobě máte oblečení, které vám sedí, pak se automaticky cítíte lépe a snadněji zvládáte stresové situace.
bubliny z bublifuku

2. Udělejte si hezké prostředí pro váš den.

Oživte svůj pracovní stůl květinou.Nejlépe čerstvě řezanou ve veselých barvách. Ale pomůže i pokojovka, které dopřejete sprchu a smyjete z ní prach. Úžasná je kytice z lučních květů.
Tmavou místnost osvětlete.Můžete přidat různé typy přímého i nepřímého osvětlení. Pokud to jde, sundejte přebytečné závěsy a pusťte do místnosti více přirozeného slunečního svitu.
Sepište si splnitelný seznam úkolů pro daný den.Rozhodně to není ztráta času. Seznam vám pomůže ujasnit si priority a při odškrtávání splněných položek se budete hned cítit veseleji.
Kupte si balíček žvýkaček. Nejen, že při žvýkání stoupá v první minutě aktivita mozku, ale zároveň nás monotónnost žvýkacích pohybů uklidňuje.
Antistresový míček není jen ozdoba stolu. Až budete v sobě držet nějaký vztek nebo smutek, zkuste si ho vybít do antistresového míčku nebo třeba do polštáře. Uvidíte, jak se vám uleví.
barvy na dívkách

3. Rady do kapsy aneb co dodat

Vraťte se občas do dětských let.Foukejte bubliny, malujte křídou po chodníku, házejte si s míčem nebo skákejte panáka.
Projděte se bosýma nohama po trávníku.
Zavolejte lidem, které máte rádi.Potěšíte nejen sebe ale i druhé.
Vytvořte si občas něco vlastníma rukamapro radost sobě nebo druhým.