Dům a zahrada

Stěhujete se od rodičů a budete bydlet sami? Připravte se na následující

Bydlení pro singles, tak se tomu říká ve světě. jste sami, nemáte vážný vztah, ale s rodiči bydlet nechcete, pokud jste dostudovali školu, nebo si nedokážete představit, že byste měli žít v podnájmu s dalšími lidmi.
Samostatní bydlení není nic, za co byste se měli stydět. Pokud jste mladí, máte celý život před sebou. Pokud jste ale dospělí, nemusí to nutně znamenat žádnou katastrofu. Jenom si musíte na několik věcí zvyknout. Na jaké třeba?

klíče

Zjistíte, že si mluvíte sami pro sebe

… nebo sami se sebou. To není nic, co by bylo neobvyklé nebo by to z vás dělalo blázny či opuštěné lidi. Neustále se nám stává, že si nahlas předříkáváme některé věci, zvlášť když nám chybí společnost, nahlas. Ale také nám to pomáhá se soustředit, vykonávat naši činnost nebo práci kvalitněji, případně si snadněji vzpomeneme a uvědomíme, co máme dělat nebo co jsme to chtěli, než jsme udělali něco jiného.

samota

–          Pokud vás ticho znervózňuje, dopřejte si luxus domácího mazlíčka
Pokud nemáte čas na to, abyste si pořídili psa, doporučujeme vám kočku. Vydrží sama i přes víkend, je samostatná, přítulná a hravá. Nebudete se nudit a rozhodně nebudete pořízení kočičky litovat. Navíc nebudete mít pocit, že si mluvíte sami pro sebe – mluvíte přece se zvířetem.

Pocit prázdné lednice

Pokud jste byli zvyklí, že v lednici bylo stále spousta jídla, nejspíš vás to na tom, když jste teď v bytě sami, překvapí. Stačí vám opravdu málo jídla, takže budete mít neustále pocit, že doma není, co k jídlu, ačkoli to nebude pravda – je to jenom váš pocit.

jídlo

Zjistíte o sobě věci, které jste ani netušili

A velice dobře poznáte své pravé já. Budete mít čas sami na sebe, na své myšlenky a pocity. Budete za sebe stoprocentně zodpovědní, ale budete mít také pouze povinnosti spojené jenom sami se sebou.