Nezařazené

Tipy pro první dovolenou s dětmi

1. Základem společného rodinného „těšení se“ a následné příjemně strávené dovolené je Váš pozitivní přístup. Ten se zcela jistě, společně s dobrou náladou, brzy přenese i na Vaše ratolesti.
2. Z volby dopravního prostředku, jež Vás na místo dovolené dopraví, pokud možno, vylučte autobus. Pro Vaše děti, a i pro Vás dospělé samotné, by mohl být příliš vyčerpávající, nekomfortní, děti by neměly dostatek místa k pohybu apod.
holčička v plavkách
3. Pokud budete na dovolenou s dětmi cestovat delší dobu autem, je dobré si ještě před ní obdobnou delší jízdu autem s dětmi vyzkoušet, abyste věděli, co od ní můžete očekávat, jak budou Vaše děti na dlouhou dobu sezení v autě reagovat a Vy tím rovněž získáte časdopilovat případné nedostatky.
4. V případě delšího letního cestování autem, mějte na paměti, že své ratolesti musíte chránit před přehřátím! Mohou Vám k tomu pomoci jak stínítka proti slunci, tak také klimatizace v autě. Rovněž dbejte na pitný režim a pohodlné oblečení Vašich dětí. Vyhněte se černé barvě svrchního dílu!
5. Vlhčené ubrousky! „Zlatý poklad“ každé maminky, který má využití za jakékoliv situace, vždy a všude. Nezapomeňte si je na cestu určitě přibalit s sebou!
6. Vycestovat na dovolenou se nedoporučuje s dětmi mladšími 2,5 měsíce. Pro děti do 6 měsíců věku, kvůli nedostatečně výkonné imunitě, není vhodné cestovat letadlem! Děti od dvou let již mohou absolvovat i časově náročnější lety do exotických oblastí.
horní bavorsko
7. Při volbě ubytování pro Vaši dovolenou s dětmi myslete na to, že je velmi vhodné mít vždy „po ruce“ kuchyňku, vlastní sociální zařízení, taktéž možnost zapůjčení dětské postýlky, jídelní židličky či vaničky pro batolata pro Vás bude jistě výhodou. Dětský koutek v penzionu, dětské hřiště v okolí ubytování či bazén bude Vám i Vašim dětem také zajisté ku prospěchu!
8. Myslete na zdraví své i svých ratolestí a před každou dovolenou, zahraniční i tuzemskou, nezapomeňte celou rodinu pojistit! Vhodné je cestovní pojištění. A rovněž s sebou, pro všechny případy, přibalte také základní léky.