Politika

Svou koupací nádrž můžete nechat napuštěnou po celý rok

Patříte k těm, kteří s příchodem chladných dní vodu z bazénu vypouštějí do kanalizace? I v případě, kdybyste ji ještě zužitkovali na zahradě, je taková ztráta zbytečná. Tím spíše, že za opětovné napuštění nádrže v novém roce zaplatíte nemalé peníze. Takové výdaje si můžete ušetřit, když svůj bazén uložíte ke spánku napuštěný. Nepotřebujete k tomu nic víc, než speciální přípravek – zazimovač do bazénu, a dilatační plováky.sníh, modrá obloha
Víte, jak to udělat?
Postup zazimování bazénu není nijak složitý, a jakmile ho jednou vyzkoušíte, příště už budete vědět, jak na to. Sestává z celé řady úkonů, které najdete krok za krokem podrobně rozepsané v návodu na internetu. Není jich tam málo, takže si můžete vybírat.
Víte, kam se obrátit?
Pokud patříte k těm, kteří pečlivě nakládají se svým volným časem a raději si zaplatí služby profesionálů, můžete si objednat službu na klíč a odborníci se o vše postarají za vás.
Víte, co všechno budete potřebovat?
Zatímco k údržbě vody v průběhu koupací sezóny potřebujete celou plejádu výrobků bazénové chemie a nejrůznější moderní technologie, k přípravě vody na chladné období roku je tomu jinak. Vystačíte si se zazimovačem, který vodu stabilizuje a s dilatačními plováky, které se postarají o to, aby vaši nádrž neohrozil mráz ledem.námraza na větvičce
Stačí pár kroků
Celou akci je potřeba začít vám již dobře známým důvěrným postupem, totiž tím, že vodu zbavíte všech nečistot, zákalu, inkrustací a dalších nešvarů, zkrátka se musíte postarat o to, aby byla v optimální kondici, a to i pokud jde o hodnoty pH a koncentraci aktivních látek. A až poté do ní můžete nalít zazimovač.
Ovšem pozor, ještě před tím její hladinu snižte pod vstup do filtrace, kam by se voda vůbec neměla dostat, aby ji neohrozil led a mráz. Ideálně byste veškeré technologie měli vyčistit a na zimu uschovat. A samozřejmě nesmíte zapomenout na zajištění nádrže proti ledu tím, že ji opatříte dilatačními plováky.