Nákupy

Kde se dají sehnat proutěné věnce, a kde proutěný věnec použít

Není pochyb o tom, že každá sezóna má své specifické dekorace. Na jaře jsou to ptáčci, zajíčci a květiny, kteří symbolizují vznik nového života, což jaru odpovídá, v létě je to pak ovoce a nejrůznější jiné plody, které v tomto čase dozrávají, ovšem nejbohatší na dekorace je podzim a zima.

zdobený vánoční věnec

Jednou z těch, kterou můžeme koupit prakticky po celý rok, ale právě na podzim se její prodej výrazně zvyšuje, jsou proutěné věnce. Ty mají mnoho nejrůznějších podob a velikostí a jsou ozdobeny nejrozličnějšími dekoracemi, od větví přes květiny až po mašle, stuhy, korálky a podobně. To zní sice dobře, ale kde je můžeme koupit?

Tím nejlepším místem, kam se můžete podívat, jsou nejrůznější květinářství. Ty mají toto zboží po celý rok, ačkoliv v o něco menším množství, než na podzim a v zimě. Je to samozřejmě proto, že mimo tato období si je lidé příliš nekupují.

Co se velkých obchodních řetězců a obchodních center týče, pak zde je najdeme prakticky pouze v sezóně. Mimo ni je tam neuvidíte. Zde se však obvykle jedná o levný, nepříliš kvalitní typ, jehož zdobení je spíše kýčovité než vkusné.

A kam proutěný věnec umístit? Zde máme několik možností. Samozřejmě jej můžeme použít jako běžnou domácí dekoraci. To platí zejména o těch Vánočních. Ty se většinou věší na dveře, případně se vystavují za okno. Někdy bývají zdobeny elektrickými vánočními světly.

Na podzim však mají poněkud jinou úlohu. Ačkoliv i k nám se totiž dostává Halloween, stále slavíme také dušičky. A tradicí je položit svíci a nějakou dekoraci na hrob svých milovaných. A jednou z nich je také věnec.

jednoduchý proutěný věnec

Ten je v tomto případě zdobený spíše decentně, a obvykle na něm najdeme stuhu s nápisem „Vzpomínáme“, či nějakým podobným. Jedná se o akt, který má ukázat, že jsme své drahé nezapomněli, a že je stále máme rádi.

Nakonec však záleží na každém z nás, jak věnec použije, a zda vůbec. Důležitá však je myšlenka, neboť ta ukáže, jací doopravdy jsme.